Iedereen kent wel Pesto, de heerlijke smaakmaker uit de italiaanse keuken.
Pistou is de minder bekende Franse variant. Het grote verschil is dat er bij pesto altijd pijnboompitten gebruikt worden en bij Pistou niet.
Ideaal dus voor mensen met een noten allergie!
Het is heerlijk als smaakmaker in bijvoorbeeld pasta, in soepen ,sauzen of lekker op een toastje.
Wat ook een leuke toepassing is het als marinade voor vlees gebruiken of als smakelijke vulling in een rollade.
Ingrediënten:
*benodigdheden: Staafmixer of kleine mixer
Bereidingswijze:
Neem de staafmixer beker en doe daar de bos basilicum in.
Pel de knoflook en voeg deze ook hieraan toe.
Snijd de Parmezaanse kaas in middelgrote blokjes en voeg deze toe.
Schenk er ongeveer 100 ml extra vergine olijfolie aan toe.
Mix dit tot een zachte massa. Voeg nu de honing, baslamico, zout en peper toe.
Mix alles nogmaals goed door en bewaar in de koelkast.
Lijkt me wel lekker.