Just Meat

Passie voor vlees

Wild! Nieuwe recepten voor alle seizoenen

Auteur:  Joyce Huisman                              Aantal sterren: 4 van de 5

Uitgever:  Terra

Taal:  Nederlands

Pagina’s:  206

ISBN:  9789089892010

Achterkant informatie:

Wild! is het ultieme basisboek voor iedereen die ook thuis wil genieten van het eerlijkste scharrelvlees dat er te krijgen is. Joyce Huisman laat samen met zeer ervaren wildchefs zien dat wild behalve in de traditionele gerechten ook gebruikt kan worden in bijzondere en trendy recepten, zoals een carpaccio van hertenfilet, een clubsandwich van wilde eendenborst en een taartje van wildzwijnsham en asperges.
Meer dan ooit wordt duidelijk dat wild het hele jaar door lekker is.

De recepten zijn origineel, niet al te moeilijk te maken en stuk voor stuk heel verschillend. De gerechten gaan vergezeld van handige tips en adviezen om het gerecht mooi te serveren. Behalve achtergrondinformatie over het kiezen en bereiden van wild, besteedt het boek uitgebreid aandacht aan basisgerechten, bijgerechten en garnituren. En om een heerlijk etentje helemaal af te maken zijn er nu ook recepten van heerlijke desserts opgenomen. Met dit boek geniet je het hele jaar van wild.

Review:

Een erg interessant maar vooral leuk boek!

Je vind er niet alleen lekkere recepten maar ook veel nuttige informatie over wild. Zo zijn er pagina’s gewijd aan groot en klein wild, algemene braadtijden en hoe je wild moet kiezen.

Ook heeft Joyce een heel stel basis recepten in het boek opgenomen, goede keus want in aan handomdraai heb je een lekkere sinaasappel saus die je ook voor andere gerechten kan gebruiken.

De  recepten zelf zijn lekker, simpel en duidelijk opgezet. Geen onoverzichtelijk 3 pagina lange recepten gewoon een recept dat voor iedereen te doen is. Wild is met dit boek zeker geen mission impossible.

Ook erg leuk is dat Joyce achter in het boek adressen van de restaurants die hebben mee gewerkt heeft geplaatst. Kan je zelf nog een keer uit eten gaan bij een restaurant met een goede wilde kaart.

Enige min puntje vind ik de desserts, dat hoort naar mijn mening niet thuis in een boek over wild. Behalve als je een dessert maakt met konijn er in ofzo maar dat gebeurt niet. Dus de pannacotta met peer had thuis mogen blijven.

Verder een echte aanrader!!

Leave a comment

Information

This entry was posted on March 8, 2013 by in Boeken reviews and tagged , , , , , , .

Kalender

March 2013
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031